Osrednja vsebina
Prikaz za slabovidne
Pokličite nas
07 4981 297
Pokličite nas
07 4981 297
Pišite nam
ks.raka@krsko.si

Turizem v zidanicah

Zidanica Češnovar

Zidanica stoji na koncu vasi Celine, tik pod slemenom hrička, na samem, z lepim razgledom na gozd, vinorodne griče in Krško polje vse do Sljemena nad Zagrebom.  Tu se človek lahko umiri, rekreira in uživa v naravi. Od tu se lahko podate po vinogradniških pohodnih in kolesarskih poteh ali se odpravite na ogled vinogradniško vinske zbirke v Cvičkovem hramu. Zidanica nudi prijetno bivanje v apartmaju s kuhinjo, spalnico v mansardi, dnevnim prostorom in kopalnico, teraso in vrtno kuhinjo za piknike. Gosti imajo priložnost ogleda kleti in poskusiti ter kupiti vino, domače pridelano sadje in zelenjavo.
 

Zidanica Kralj

Zidanica Kralj se nahaja v severozahodnem delu Krajevne skupnosti Raka v kraju imenovanem Podulce. Od tu se lahko podate po vinogradniških pohodnih in kolesarskih poteh ali se odpravite na ogled vinogradniško vinske zbirke v Cvičkovem hramu. Zidanica nudi prijetno bivanje v dvoposteljni sobi s kopalnico ali v apartmaju s kuhinjo, spalnico, dnevnim prostorom in kopalnico. Gosti imajo priložnost ogleda kleti in poskusiti ter kupiti vino, domače pridelano sadje in zelenjavo.
 

Zidanica Pečarič

Lesena zidanica Pečarič leži na hribu, s katerega se odpira pogled, ki seže preko Krškega polja do Gorjancev, pa vse do Kočevskega Roga.
Obiskovalce radi postrežejo z vinom iz njihove kleti, ponujajo tudi sezonsko sadje in zelenjavo. Prav radi pa vam pokažejo tudi pašnik z ovcami, kar bo še posebej zanimivo za otroke. Zidanica je primerna za družine in manjše skupine.
Zidanica ima zidano vinsko klet, leseno pritličje in urejeno mansardo, spalnico z dvema ležiščema, v mansardi  pa 6 dodatnih ležišč. Prav tako ima urejeno kopalnico, kuhinjsko nišo, dnevni prostor z mizo do 20 stolov, zunanjo pokrito teraso in žar. Urejeno ima tudi parkirišče za 4 avtomobile.
 

Zidanica Krošelj

V objemu Raških gričev, koder seže pogled od Krške kotline pa vse do Gorjancev, se skriva na hribčku Družinska Zidanica Krošelj na Senicah.
Ker je naselje Raka le streljal od glavne avtocestne povezave Ljubljana – Zagreb, vam tako ponudimo čudovit oddih v neokrnjeni naravi, in hkrati tudi obilo možnosti za obisk in odkrivanje drugih čudovitih zakladov Slovenije.

Primerna je tako za družine kot posameznike, katerim je skupno mir, sprostitev in neokrnjena narava.
×
×

Prikaz za slepe in slabovidne

Barva ozadja in pisave


Izjava o dostopnosti